Turkish

Categories

Most Popular

Denizkurdu 2019 Tatbikatı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Tatbikat planlıdır ve hiçbir şekilde başka bir ülkeye karşı değildir.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile birlikte Denizkurdu 2019 Tatbikatı’nı izledi.

Sancak Gemisi TCG Salihreis fırkateyninden tatbikatı izleyen Akar, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Hulusi Akar, tatbikatın, jenerik ülkeler kullanılarak icra edildiğini; yapılan faaliyetlerin hiçbir ülkeye karşı olmadığını söyledi.

Türk Deniz Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu tatbikatla caydırıcılığını bir kez daha gösterdiğine işaret eden Akar, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğe de değindi.

Hulusi Akar, temenni ve beklentilerinin, Doğu Akdeniz’de en uzun sahil şeridine sahip olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerine saygı gösterilmesi olduğunu ifade etti.

Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma Gemisi’nin Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan doğan haklar kapsamında ve ilan edilen sahada sismik araştırmalar; milli sondaj gemisi Fatih’in ise Kıbrıs Adası batısında, Türk Kıta Sahanlığı içinde sondaj faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Akar, şöyle devam etti:

“Bundan sonra da uluslararası hukuk ve karşılıklı haklara saygı ilkeleri çerçevesinde Türkiye, kendi deniz yetki alanlarında ve garantör ülke olarak KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir. Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin ve KKTC’nin yer almadığı, hak ve menfaatlerimizin dikkate alınmadığı, uluslararası anlaşmalardan doğan haklarımıza gerekli saygının gösterilmediği bir projenin yaşama şansı yoktur. Biz tüm olumlu, yapıcı yaklaşımlarımızı ısrarla sürdürürken Ege ve Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan doğan haklarımızı görmezden gelen girişimlerden kaçınılması, sorunların çözümüne hiçbir yararı olmayan provokatif davranış ve sorumsuz açıklamalara izin verilmemesi, en samimi beklentimizdir.”

(25.05.2019 – MSB)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*