Turkish

Categories

Most Popular

Komandolar Irak’ın Kuzeyinde

Pençe Operasyonu: Komandolar Irak’ın Kuzeyinde…

Şu ana kadar 61 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bağlısı komando tugayları, 27 Mayıs 2019 tarihinde öğleden sonra başlayan topçu bataryaları ve Türk Hava Kuvvetleri unsurları atışlarının ardından aynı gün saat 20.00 itibariyle sınır ötesi harekata başladı.

Harekat ile Hakurk bölgesinde terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor.

Harekata Atak helikopterleri de destek veriyor.

Milli Savunma Bakanlığı, harekata ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 27 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan Pençe harekatının yeni safhası planlandığı şekilde başarı ile devam etmektedir.

Gece icra edilen hava hücum harekâtı ile bölgeye indirilen komando birliklerimiz, zor hava ve arazi şartlarına rağmen bölgede arama ve tarama faaliyetlerini başarı ile sürdürmektedir.

Daha önce BTÖ tarafından yerleştirilmiş mayın ve EYP’ler etkisiz hale getirilmekte, tespit edilen sığınak ve barınaklar imha edilmektedir.

Hakurk bölgesinde icra edilen bu harekatla koordineli olarak uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos bölgelerinde daha önce tespit edilmiş olan BTÖ’ye ait barınak ve sığınaklar imha edilmiştir.

Harekat planlandığı şekilde devam etmektedir.

Operasyonda şu ana kadar 61 terörist etkisiz hale getirildi.

(28.05.2019 MSB)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*