Turkish

Categories

Most Popular

Silah Taşıyıcı Araç (STA) Projesi kapsamında ilk iki araç TSK’ya teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ‘Silah Taşıyıcı Araç’ projesi kapsamında FNSS tarafından üretilen ilk araçlar Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen törenle teslim edildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir törende, savunma sanayisindeki tüm ihtiyaçları tasarlayıp, geliştirip üretebilen ve bunların ihracatını yapabilen hale gelme yolunda, halkın da desteğini hissederek çalışmalara devam etme kararlılığında olduklarını belirtti.

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt ise Silah Taşıyıcı Araç Projesinin toplam 260 araçtan oluştuğunu; bunun 184’ünün paletli, 76’sının ise tekerlekli üretileceğini belirtti.

Hepsinin üzerinde anti-tank füzeleri olduğunu kaydeden Kurt, araçlardan 196’sının ROKETSAN üretimi OMTAS’ları, 64’ünün ise Rus üretimi Kornet-E füzelerini taşıyan/ateşleyen kuleler taşıyacağı bilgisini verdi.

Törende daha sonra FNSS ile ASELSAN arasında Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA) projesi kapsamında Görev Donanımları Tedariki Alt Yüklenici Sözleşmesi; ÖMTTZA projesi kapsamında FNSS ile TÜMOSAN arasında da Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenici Sözleşmesi imzalandı.

(25.12.2019/savunmasanayi.org)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*