Turkish

Categories

Most Popular

ASELSAN’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde İleri Teknoloji Merkezi

ASELSAN Kıbrıs İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45’inci yıl dönümünde açıldı.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kalkanlı Teknoloji Vadisi’nde (ODTÜ-KALTEV) faaliyetlerini yürütecek olan ASELSAN Kıbrıs İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ve ODTÜ-KALTEV açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz başta olmak üzere iki devletin üst düzey protokolü katıldı.

 

Kıbrıs İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi, ASELSAN’ın rekabet gücünü arttıracak nitelikte öncül araştırma çalışmaları ve akademik faaliyetler gerçekleştirerek gelecek nesil milli ve kritik teknolojilerin kazanılmasını sağlamak üzere, biyo-savunma, otonom sistemler, yapay zeka, algılayıcılar, ileri malzeme gibi alanlarda teknolojiler geliştirmek için çalışmalarını yürütecek.

 

ASELSAN, bölge içerisinde kendisine tahsis edilmiş olan 500 metrekarelik ofis alanında faaliyetlerine başlayarak, çeşitli Ar-Ge ve test çalışmalarını gerçekleştirmek üzere önümüzdeki dönemde bölgedeki yerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

 

ASELSAN, Kıbrıs’ta, konusunda uzman akademisyenlerle birlikte yapacağı ileri teknoloji araştırma projeleri ve kurduğu haberleşme test alanının yanında rüzgâr enerjisinin ada şebekesinde kullanımını sağlayacak teknolojiler de geliştirecek.

 

Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri arasında lider olan ASELSAN, bünyesindeki 6 araştırma merkezinde 4144 Ar-Ge personeli istihdam ediyor.

 

(20.07.2019-ASELSAN)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*